Over ons

Wij zijn Chris en Jurgen Poen-Vanderheeren. En wij wonen in Nederland. Jurgen is in Nederland geboren, maar Chris in Belgie. In het begin van 2007 is Chris naar Nederland verhuisd, waar we elkaar hebben leren kennen. De vonk sloeg al heel snel over en toen zijn we gaan samenwonen. Kort daarna, op 23 september 2008 zijn we getrouwd.

Chris heeft altijd al katten gehad en ook altijd wel een rode kater. Toen hij en Jurgen hadden besloten hun leven verder samen te leven begon het dan ook al snel te kriebelen om weer een rode kater te hebben. Via een buurvrouw kwamen we in contact met haar zuster, die Noorse Boskatten fokt. Na een bezoek aan haar en na het zien van de rode kater die daar rondliep was het wel duidelijk dat onze eerste kat een rode Noorse Boskat zou gaan worden!

Maar we moesten nog wel even een beetje geduld hebben en die tijd hebben we besteed om onszelf en het huis voor te bereiden op de komst van een kat. Niet eentje natuurlijk, maar twee. Voor een kat is het uiteraard een stuk gezelliger als hij ook een vriend(innet)je heeft om mee te leven. Maar op een gegeven moment was het dan zover: er was een poes drachtig en daar zou een rode kater uit moeten kunnen komen. En ja hoor; daar zat er eentje voor ons bij; dat was Louco. Ondertussen zou er een andere poes ook moeder gaan worden, waar we dan ook een kitten van konden kopen en omdat ze onverwant waren zouden we er op een gegeven moment ook mee kunnen gaan fokken. Helaas had die poes er niet zo'n zin in, dus hebben we bij een andere fokker een poesje gevonden en gekocht; Salina. We hadden besloten om niet te lang meer te wachten, want Louco, die inmiddels bij ons woonde liet duidelijk merken dat hij gezelschap wilde. Onze eerste twee Noorse Boskatten! Daarna zijn er nog een paar bijgekomen...

We zijn lid van Mundikat, de Nederlandse vereniging voor liefhebbers van katten die is aangesloten bij FIFe.