Nua Thong of Noppakao (TH)

Roepnaam: Nua

Geboortedatum: 1 augustus 2013

Dermoid Sinus vrij

Stamboom: Pedigree Database trdclub.net

Nua is uit Thailand gekomen. Toen Jenna was overleden waren we op zoek naar een nieuwe teef. In eerste instantie waren we op zoek naar een teef van ongeveer een jaar oud; die kon eerder rabies gevaccineerd worden en sneller naar Nederland komen. Waarna ze eerder door Indie gedekt zou kunnen worden, want die werd er ook niet jonger op...

Het liep echter anders! Een fokker die we benaderd hadden vertelde dat ze geen teef had van een jaar oud, maar wel een pup die we mochten hebben... En dat was dus Nua. Als pup al een schoonheid en zag er qua type ook goed uit. Maar vanwege alle regels moesten we dus wel langer wachten tot ze kon komen. Al met al hebben we ruim een half jaar geduld moeten hebben tot we haar konden gaan ophalen in Thailand. Een mooie reis en spannend om terug te keren met een hond!

Nua is een echte meid, zoals we Thai Ridgeback teven kennen... Ze is best fel en ontzettend snel en bewegelijk. Naar andere honden is ze best makkelijk, dat zal komen omdat ze in Thailand in een groep met andere honden van verschillende rassen is opgegroeid. Dat maakt haar wel wat makkelijker hier in Nederland. Al is ze na haar eerste nestje wat minder makkelijk naar vreemde honden geworden. Nua is een heerlijke hond en we zijn erg blij dat we haar hebben kunnen krijgen!