Over ons

Wij zijn Jurgen en Chris Poen-Vanderheeren. En wij wonen in Nederland. Jurgen is in Nederland geboren, maar Chris in Belgie. In het begin van 2007 is Chris naar Nederland verhuisd, waar we elkaar hebben leren kennen. De vonk sloeg al heel snel over en toen zijn we gaan samenwonen. Kort daarna, op 23 september 2008 zijn we getrouwd.

Jurgen had bij toeval het bestaan van het ras ontdekt, bij een zoektocht op internet naar meer informatie over de Rhodesian Ridgeback ontdekte hij dat er nog een ras met een ridge is. Na ook de Thai Ridgeback een keer in levende lijve te hebben leren kennen was het wel duidelijk welke van deze twee hondenrassen hem het meeste aansprak: de Thai Ridgeback!

Dat betekende echter niet dat er meteen een hond aangeschaft kon worden. De eerste tijd was het vooral veel informatie proberen te vinden en praten met fokkers van het ras. Bij eentje daarvan kon hij op de wachtlijst voor een pup. Omdat de teef die nog een keer moeder mocht worden niet "meewerkte" is dat nooit gelukt. Maar deze fokker ging ook heel regelmatig naar Thailand en heeft uiteindelijk daar vandaan een pup meegenomen. En dat was het begin! Die eerste pup bleek na korte tijd een aangeboren afwijking in haar hersenen te hebben en is daar ook aan overleden. De pup die daarna ook uit Thailand is gekomen was Jenna. Jenna heeft niet heel lang alleen hoeven leven; anderhalf jaar later kwam Indie de gelederen versterken. En ongeveer een jaar later was daar dan het moment dat Jurgen en Chris elkaar leerde kennen en gingen samenleven.

Inmiddels was ook de wens ontstaan om te fokken met dit fantastische ras. Dat was al de bedoeling met Jenna en Indie, maar dat is om onbekende redenen helaas nooit gelukt. Daar hebben we mee moeten wachten totdat Nua bij ons was gekomen. Die heeft de zo lang gewenste eerste pups mogen brengen, die gelukkig nog wel van Indie waren.

We zijn aangesloten bij de officieel erkende rasvereniging voor de Thai Ridgeback in Nederland; de Thai Ridgeback Club Nederland, de TRCN, die is aangesloten bij de Raad van Beheer op Kynolgisch Gebied in Nederland. De R.v.B. valt onder de wereldwijde organisatie FCI.